skip to Main Content

Ilma-vesilämpö

Talo lämpenee mukavasti myös ilmalla. Rakennuksiin, joihin maalämpö ei heikon maaperän tai maanalaisten tunneleiden tähden sovellu, ilma-vesilämpöjärjestelmä on erinomainen vaihtoehto. 

Ilmavesilämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Ilmavesilämpöpumppuyksikön ulkoyksikkö asennetaan talon ulkopuolelle maatelineelle. Ulkoyksiköllä tulee olla tukeva routimaton pohja, niin varmistetaan laitteiston pitkä käyttöikä ja optimaalinen toiminta. Ulkoyksikkö ei vie paljon tilaa, mutta se tulee asentaa paikkaan, jossa sen läpi pääsee virtaamaan iso määrä ilmaa. Rossipohjatilat tai kellarit eivät sovellu ulkoyksikön paikoiksi.

Ilma-vesilämpöjärjestelmällä on mainio hyötysuhde ja sen asentaminen sujuu nopeasti. Se on myös lämmitysmuotojen edullisimmasta päästä. Ilmavesilämpöpumppu voi täyttää koko kiinteistön lämmitystarpeet. Suomen kylmien talvien takia järjestelmään täytyy kuitenkin varata myös varalämmitys, kuten sähkövastukset. Toinen lämmitysjärjestelmä kytkeytyy päälle ainoastaan kovemmilla pakkasilla.

Pyydä tarjous

Saneeraus Uudiskohde
Back To Top