skip to Main Content

Asiakastarina: maalämpö on järkiratkaisu uuteen taloon 

Tutustumme syksyn mittaan espoolaisten Petteri ja Pia Kauppisen rakenteilla olevan talon lämmitysjärjestelmään ja sen asennukseen. Ensimmäisessä osassa Petteri kertoo talosta ja lämmitysjärjestelmän valinnasta. 

Petteri ja Pia Kauppisen nelihenkinen perhe asuu Espoon Nöykkiössä 88-neliöisessä kivitalossa.  Kahden makuuhuoneen erillistalo kävi pieneksi, joten perhe rakentaa nyt uutta taloa. Rakennustyömaa on onneksi lähellä: vain kolmen minuutin pyörämatkan päässä keskellä Nöykkiön pientaloaluetta. 

Uuden talon rakentaminen alkoi tämän vuoden toukokuussa, ja muuttamaan perhe pääsee toukokuussa 2022. Parhaillaan taloon muurataan seiniä, ja pian on kattoristikoiden vuoro. Tontille nousee 168-neliöinen yksitasoinen kivitalo, 25-neliöinen autotalli sekä autokatos. Lämmitettävää pinta-alaa rakentuu kaikkiaan 193 neliötä. Taloon tulee neljä makuuhuonetta, olohuone-keittiö -yhdistelmä, kodinhoitohuone, sauna ja kylpyhuone. 

Maalämpö on järkiratkaisu 

Lämmitysmuotoa ei taloa suunnitellessa juuri tarvinnut arpoa. Siihen Petterin ja Pian perhe olisi muutenkin päätynyt, ja rakentajakonsultin arvio sinetöi valinnan. Konsultti hoitaa talon rakennuttamisen ja toimii työmaalla vastaavana työnjohtajana. Hän suositteli oman vankan kokemuksensa perusteella maalämpöä. ”Isoon, yksikerroksiseen kivitaloon mikään muu lämmitysmuoto ei olisi ollut järkevä. Pelkkä ilmalämpöpumppu ei riittäisi, ja tulevaisuuden näkökulmasta esimerkiksi suora sähkölämmitys olisi todella huono idea”, Petteri kertoo. 

Lämpödiilerin valttina kokemus ja laatu 

Lämpödiileri valikoitui maalämpöjärjestelmän toimittajaksi ennen kaikkea laadun ja kokemuksen takia. ”Rakentajakonsultin mukaan alalla on pari-kolme toimijaa, jotka osaavat rakentaa lämpö-viilennysyhdistelmän kunnolla. Teimme tarjouskilpailun näiden välillä. Lämpödiilerin valitsimme, koska se on konsultin mukaan paras sekä laadun että kokemuksen osalta. Viilasimme Karhusen Markun kanssa vielä hinnan kohdilleen, ja päästiin sopimukseen nopeasti ja näppärästi”, Petteri kertoo. 

Taloon tulee maalämpöpumppu 500-litraisella varaajalla, vesikiertoinen lattialämmitys ja viilennys. Olohuone-keittiö, makuuhuoneet ja autotalli lämpiävät termostaattiohjauksella. Kylpyhuoneen lämmitys hoituu jatkuvalla kierrolla. Kesäkuukausina olohuone-keittiötä viilentää Chillerin konvektori.   

Maalämpöjärjestelmän rakentaminen alkaa syksyllä, kun katto on saatu nostettua ja lattiavalut alkavat. Lämpöpumppuja päästään asentamaan ensi keväänä. Sarjan seuraavassa osassa pääsemme tutustumaan projektin ensimmäiseen vaiheeseen. 

Lämpödiileri maalämpöjärjestelmän asennus
Taloon tulee maalämpöpumppu 500-litraisella varaajalla.

 

Lämpödiileri lattialämmitys
Lämmitettävää pinta-alaa rakentuu kaikkiaan 193 neliötä.
Back To Top