skip to Main Content

Saneerauskohde Tuusulassa

Kohteena oli tällä kertaa kaksikerroksinen omakotitalo Tuusulassa. Kohteeseen oli tehty neljä vuotta sitten lattialämmitys asuinkerrokseen ja käyttövesiputket oli samalla uusittu. Tehtävänämme oli öljykattilan purku ja maalämpöpumppujärjestelmän asennus sen tilalle. Asensimme Nibe 1226-6 maalämpöpumpun ja 100 litran puskurivaraajan lämmitysverkostoon.
Järjestelmän purku aloitettiin tyhjentämällä vanha öljykattila vedestä ja purkamalla ylimääräiset putket. Maalämpöpumpusta irrotettiin kylmäyksikkö (sis. kompressori, lämmönvaihtimet, kiertovesipumput, yms.), jotta saatiin kannettua uusi laitteisto kahdessa osassa mutkaisia portaita alakertaan. Kun laitteisto oli saatu alakertaan, aloitettiin itse asennus.

Asennus sujui jälleen kerran ongelmitta, jos ei lasketa asennuskaksikon keskinäistä leikkimielistä naljailua näkemyseroista.
Kellariin asennettiin lisäksi myös kaksi vesikiertoista patteria tuomaan peruslämpöä.
Toisen asennuspäivän päätteeksi järjestelmä saatiin päälle ja kolmannen päivän aamunakävin vielä tarkistamassa järjestelmän toiminnan ja antamassa asiakkaallekäytönopastuksen. Laitteiston säätäminen hoitui normaalisti kuten yleensä.
Täytyy sanoa, että oli harvinaisen helppo saneerauskohde!
Back To Top