skip to Main Content

Toimiva ratkaisu matalaan tilaan

Viime marraskuussa kohteenamme oli vanha rintamamiestalo mukavalla asuinalueella Espoossa. Valitsimme yhdessä asiakkaan kanssa maalämpöpumpuksi Niben käyttäjäystävällisen F1145-maalämpöpumpun ja lisäksi sen kanssa yhteensopivan nibe VPB 200-lämpöpumppuvaraajan.
Tila oli sen verran matala, että suunnitelma vaati erillisen varaajan pumpun kylkeen. Vanha massavaraaja poistettiin tilasta, kuten myös puukattila, joka oli ollut toimimattomana jo muutaman vuosikymmenen. Vanhan massavaraajan alta löytyi kahden neliön alue jota ei ollut valettu, mutta näppärät putkimiehet valoivat pohjan niin suoraan, että paikalliset valufirmat olisivat ihmeissään.

Asentaminen eteni hyvin, vaikka matala tila aiheutti asentajille muutaman kuhmun, mutta ensimmäisen osuman jälkeen oppi varomaan.
Lämpöpumpun ja varaajan lisäksi asensimme lämpöpatterin järjestelmään. Patterin lisääminen verkkoon, jossa on jo paineellinen vesi, onnistui Flamcon T-Plus t-haarajärjestelmällä ilman ongelmia. Näin säästyi aikaa ja liitos oli varmasti pitävä.
https://flamcogroup.com/fi/pageid/landingpage-tplus
Patteriverkko ei tyhjentynyt asentamisen yhteydessä, mikä oli tarkoituskin, mutta poistimme hieman ilmaa asentamisen jälkeen pattereista.
Lämpöpumppujärjestelmän päivityksen tuloksena toteutui matalaan tilaan sopiva säästöä tuottava ratkaisu.
Back To Top