skip to Main Content

Tuloksena säästöjen lisäksi tilaa ja siisteyttä

Tällä kertaa kohteenamme oli tuusulalainen yksikerroksinen omakotitalo, jonka Valmet Kotilämpö – ilmalämmitysjärjestelmä päivitettiin asentamalla järjestelmään lisäksi uusi maalämpöpumppu ja lämminvesivaraaja.
Maalämpöpumpuksi valikoitui Bosch 5000 LW/M 9 – mallinen pumppu, jonka sisäänrakennetuilla matalaenergiakiertovesipumpuilla saadaan suuret säästöt. Pumpunkylkeen asennettiin 300 litran työsäiliö vanhan 3000 litraisen sähkölämmitteisen massavaraajan tilalle.

Asennus aloitettiin maanantaina vanhan järjestelmän tyhjennyksellä ja tiellä olleiden vanhojen putkien poistamisella, jonka jälkeen yhteistyökumppanimme Lamore Oy tuli paikalle purkamaan poterossa olleen massavaraajan.
Tiistaina paikalla kävi maalausporukka maalaamassa teknisen tilan seinät ja vetämässä epoksit lattiaan, jotta tilasta saatiin siistin näköinen. Keskiviikkona laitteet nostettiin paikoilleen ja varsinainen asennustyö aloitettiin.
Asennus sujui pääosin ongelmitta ja ripeästi, mutta vanhaa porakaivon pumppua ei saatu sinnikkäistä yrityksistä huolimatta toimimaan, joten sovimme asiakkaan kanssa, että sekin poistetaan kokonaan käytöstä ja aiemmin porakaivoon kytkettynä olleet vesipostit kytketään myös kunnallistekniikkaan. Autotallista poistettiin myös vanhat sähköpatterit ja tilalle asennettiin vesikiertoinen patteri, joka kytkettiin maalämpöjärjestelmään.
Asennustyön valmistuttua torstaina, putsasimme vielä vuosien varrella pölyä keränneen Kotilämpö-yksikön imuroimalla ja pyyhkimällä. Laitteiston säätäminen käyttövalmiiksi sujui normaaliin tapaan ilman ongelmia. Lämmitysjärjestelmän päivityksen tuloksena syntyi säästöjen lisäksi tilaa ja siisteyttä.
Back To Top